Sommar efter midsommar

Nu är sommaren äntligen här, tja åtminstone om man tittar i almanackan. Snart är det dags för vallskörd, om bara vädret kunde hålla sig några dagar i sträck utan regn. Det ser ut att ha vuxit bra och det skall bli kul att se effekten av den gödsel jag spridit på åkrarna.

Nytt fräscht bete

Nytt fräscht bete

Eftersom maj varit så kall så,har det blivit en del runtflyttande av djuren för att hitta bete åt dem. Kvigorna som är på kollo i gunnamo har skött sig toppen ända tills midsommardagen. Då blev en av dem brunstig och valde att rymma 5 ggr samma dag, tur man har grannar som är snälla och hjälpsamma. Typiskt att det skall hända när man inte är hemma.

Nu är dessutom kull nr 2 på gång hos hönsen då en höna ligger på 6 ägg. Av de 4 första kycklingarna har vi bara 3 kvar då en lyckades rymma och frös ihjäl.

Fortsatt glad sommar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.