Nya utmaningar

Efter en höst och vinter som passerade med blixtens hastighet så är våren här. Vårbruket är i full gång och detta år avser vi att plöja och så in ca 3 Ha. Vi skall prova med havre som skyddsgröda för gräset och sedan ensilera det som foder åt djuren. Förhoppningsvis kan vi öka på så att vi inte behöver köpa något foder till nästa vinter.

2016 års skörd räcker nog precis, det hänger lite på om gräset vill komma i gång och växa. Just nu står det och stampar lite då det fortfarande är ganska kallt med framför allt kalla nätter. Besättningen består idagsläget av 6 kor med kalv, 4 kvigor och 7 st köpta mjölkraskalvar.

För er som inte bokat någon köttlåda för i år så finns det fortfarande möjlighet till det. Skicka gärna ett mail så bokar vi in er.

För att blicka lite framåt så är det et ladugårdsbygge som ligger i pipelinen, vi avvaktar beslut från länsstyrelsen och sedan hoppas vi kunna komma igång. Risken är dock att vi får avvakta tills nästa vår de de har otroligt mycket att handlägga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.