Tillökning på gården

I och med den dramatiska utvecklingen vid kalvningen i förra inlägget så minskade chansen att få kon dräktigt igen, kan ju bli svårt utan livmoder. Därför fattades det ett snabbt beslut häromsistens att skaffa ytterliggare en ko. När grannen Mikael ringde och frågade om jag ville vara med och dela på frakten på en ko så var jag inte sen att tacka nej. Att den sedan även var dräktig gjorde ju inte saken sämre. Den långsiktiga planen har ju varit att avla på Pollade djur (genetiskt hornlösa) och nu dök chansen upp i och med denna kviga. Hon levererades häromveckan till Mikael och jag var tillsammans med Åsas Far och hämtade henne. Så nu kommer vi ha 7 kalvar i sommar! Hurra!

I takt med det fina vädret så har nu gräset börjat växa på allvar på då på åkrar och beten, vårat mål är att kunna släppa djuren på bete runt 1:a maj för att lätta lite på markbelastningen runt deras hydda. Det frestar ju marken hårt med en vinter likt den vi haft, ingen tjäle och mycket regn. Förhoppningsvis kan vi återanvända rubriken i detta inlägg redan om någon månad då det om allt går i lås kommer tre linderödsgyltor hit. De är tänkta att bli julskinka till jul och mitt mål är att kunna skaffa fram foder i form av vårat och vänners matavfall tillsammans med ensilage och lite kross. Jag återkommer med bilder då grisarna anlänt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.