månadsarkiv: september 2016

Hösten är här

Efter en intensiv sommar som dessvärre inte uppdaterats här i bloggen så är hösten här. Sommaren har varit otroligt torr och vi har aldrig haft så här lite vatten, det är lägsta nivån på 50 år. På grund av detta så har vi fått köra vatten till djuren under hela sommaren och vi fortsätter med det tills kylan sätter stopp. Under sommaren så har det mest varit tillsyn av djuren och vi har haft ett antal rymningar från betet uppe i Gunnamo. De inköpta kalvarna var ganska rymningsbenägna och lärde sig att gå igenom taggtråden. När vi kompletterade med elstängsel så var det svårt att få det jordat då det va så torrt i marken så kalvarana gick igenom även detta stängsel. Efter ett antal sena nätter och tidiga morgnar med kalvjakt så lyckades de riva ett av taggtrådsstaketen och en eftermiddag fick jag ett samtal av en granne att de hade siktats hemma i Sötåsa. De hade gått genom skogen och var nu hemma i byn. Så kan det gå.

Nytt på gården är de tre Linderrödssvinen som vi tänkte göra julskinka av till jul, de är fantastiska på att ta tillvara matrester från hushållet. De är väldigt sociala djur och gillar att bli klappade.

Årets köttlådor kommer att levereras i november och jag återkommer med mail till er som har beställt så fort jag fått klart med styckaren.